Toplam : 246143 bu yıl : 109431 bu ay : 3053 bu gün : 53 son 20 dakikada : 3 ziyaretçi.
  Yarışmaya, Eğlenmeye, Kazanmaya Ne dersiniz?   Bilgi ve başvuru için aşağıdaki formu doldurunuz.       Ve Başvuru Formunu doldurduktan sonra etkinder@etkinder.org.tr adresine gönderiniz.

LİSELERDE İYİLİK ZAMANI

Proje Teması      :Kardeşlik ve Yardımlaşma

Projenin Amacı   :Bursa ili lise öğrencilerinin, “Kardeşlik ve Yardımlaşma” değerlerinin pekiştirilmesine katkı sağlayacak faaliyetler düzenlenmelerini sağlamak. Öğrencilerin özgür düşünce, üretkenlik, uygulamalı çalışma, takım yönetimi, proje yürütme becerilerine katkı sağlamak.

Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu:

Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi öğrencileri projeye katılabilir. Her sınıftan 5 öğrencinin bir araya gelmesiyle proje takımları oluşturulmalıdır. (Projeye başvuracak takımların tamamı kız öğrencilerden oluşmalıdır). Her bir proje takımının lideri olmak zorundadır. Takım lideri olarak bir öğretmen görev alabilir veya proje takımından bir kişi lider olarak seçilebilir.

Proje Kapsamında Yapılabilecek Faaliyetlerin Uygunluğu: Proje takımları “Kardeşlik ve Yardımlaşma” teması ile ilgili çeşitli faaliyetler planlayıp yürütmelidirler. Proje kapsamında yapılabilecek faaliyetlere örnek olarak aşağıdakiler verilmiştir. Örnek faaliyetler dışında proje takımlarının özgün çalışmalar yapmaları beklenmektedir.  Faaliyetler Bursa il sınırları içinde yapılmalıdır. Örnek Faaliyetler:

*     Okullarda proje teması ile ilgili etkinlik yapma; tiyatro vb.

*     Kardeş okul seçip proje teması ile ilgili etkinlik yapma; okulun boyanması, sınıfların güzelleştirilmesi, kırtasiye ihtiyaçlarının tamamlanması vb.

*     Proje teması ile ilgili dergi hazırlamak

*     Proje teması ile ilgili sergi düzenlemek

*     Huzurevleri, Çocuk Esirgeme Kurumları ve Rehabilitasyon Merkezlerinde etkinlik düzenlemek

*     Yardıma muhtaç ailelerin ihtiyaçlarını gidermek

*    En sevilen kıyafet, takı, oyuncak, aksesuar vb. şeyleri ihtiyacı olan vererek yardımlaşma etkinliğinde bulunmak

Projelerin Değerlendirilmesi: Katılımcılar , Proje Başvuru Formunu ve Proje Rapor Formunu  www.etkinder.org.tr web adresinden temin edebilirler. Proje ile ilgili sorular için etkinder@etkinder.org.tr adresine e-posta gönderilerek iletişim kurulabilir. Son başvuru tarihinden itibaren kesinlikle başvuru kabul edilmeyecek ve e-postadaki muhtemel gecikmelerden ETKİNDER sorumlu olmayacaktır. Okullar, yarışmaya birden fazla projeyle katılabilirler. Projeler, orijinal olmalıdır. Projelerin değerlendirilmesinde; özgünlük, ilgililik, uygulanabilirlik, sürdürülebilirlik, sosyal fayda, proje temasının ulaştığı kişi sayısı, projenin hazırlanmasında gösterilen özen gibi ölçütler göz önüne alınacaktır.

PROJE TAKVİMİ

Proje Takımlarının Bildirilmesi: 20 Ocak - 17 Şubat 2012
Projeye katılacak olan takımlar, 17 Şubat 2012 Cuma günü 17.00’e kadar, www.etkinder.org.tr adresinde yer alan Proje Başvuru Formunu doldurarak, ETKİNDER dernek merkezine faks (0 224 326 86 32) veya e-posta (etkinder@etkinder.org.tr) yolu ile başvuru formlarını iletmelidirler. Başvuru formu sadece takımların bilgilerini içermektedir, proje kapsamında yapılması planlanan faaliyetler başvuru formuna yazılmayacaktır.

Projelerin Uygulanması: 17 Şubat – 23 Mart 2012
Başvuruda bulunan takımlar, proje teması ile ilgili faaliyetlerini 17 Şubat – 23 Mart tarihleri arasında yürüteceklerdir.

Proje Raporlarının Sunulması: 23 Mart 2012 YOĞUN İSTEK ÜZERİNE 30 MART TARİHİNE ERTELENMİŞTİR.

Proje kapsamında çeşitli çalışmalar yürüten takımlar, 30 Mart 2012 Cuma günü 18.00’e kadar, www.etkinder.org.tr adresinde yer alan PROJE RAPOR FORMUNU doldurarak, destekleyici belgeler ile birlikte dosya halinde ETKİNDER dernek merkezine ulaştırmalıdır. Proje Raporu ve yapılan faaliyetleri destekleyici görsel materyaller (Fotoğraflar, videolar, faaliyet ürünleri vb.) CD’ye kaydedilip, proje dosyasına eklenmelidir. Kargo yoluyla gönderilen proje dosyalarındaki gecikmelerden ETKİNDER sorumlu değildir. Proje Raporları bilgisayar ortamında yazılmalıdır.

Ön Değerlendirme: 30 Mart – 04 Nisan 2012
ETKİNDER tarafından oluşturulan komisyon ön değerlendirme sürecini gerçekleştirilecektir. Ön değerlendirme sürecinde en fazla puan alan ilk 10 takım finale kalmaya hak kazanacaktır.

Finale Kalan Projelerin Duyurulması: 04 Nisan 2012
Finale kalan projeler, 31 Mart 2012 Cumartesi günü www.etkinder.org.tr web sitesinde ilan edilecektir, aynı zamanda proje takımlarının bağlı oldukları okul müdürlüklerine bildirilecektir.

Final Programı: 7 Nisan 2012
Tüm başvurular arasında ön değerlendirme sonucunda ilk 10’a giren takımlar, final programında proje sunumlarını gerçekleştireceklerdir. Her takıma sunum için 10 dakika süre verilecektir. ETKİNDER tarafından belirlenen jüri tarafından değerlendirmeler yapılacaktır. Proje Değerlendirme Kriterlerine ek olarak görsellik, sunum teknikleri, zamanı iyi kullanma, gösterilen özen, hâkimiyet, sonuç ve açıklık gibi kriterler göz önüne alınacaktır. Final Programının saati ve yeri, web sitesinde ilan edilecektir.

Ödül Töreni: 13 Nisan 2012
Finale kalan takımlar arasında dereceye girerek 1. 2. 3. 4. 5. olmaya hak kazanan proje sahipleri,13 Nisan 2012 Cuma günü düzenlenecek ödül töreninde ilan edilecektir. Dereceye giren takımlar, projelerini ödül töreninde katılan konuklara sunacaklardır.

Ödül olarak,

Birinci takıma; Tablet, başarı belgesi, madalya

İkinci takıma; Dijital Fotoğraf Makinesi, başarı belgesi, madalya,

3. 4. ve 5. takıma; Akdeniz Gezisi düzenlenecek, başarı belgesi ve madalya verilecektir.
Ayrıca başvuruda bulunan tüm projelerin öğrenci ve lider öğretmenlerine teşekkür belgesi, dereceye giren projelerin okullarına plaket verilecektir.

Ödül Töreninin saati ve yeri, web sitesinde ilan edilecektir. Aynı zamanda ödül töreni davetiyeleri okul müdürlüklerine ve ilgili kurumlara ulaştırılacaktır.

İletişim Bilgileri
Proje Koordinatörü: Ebru Arslan
Etkin Kadınlar Kültür ve İletişim Derneği
Adres: Kurtoğlu Mahallesi Yeşil Caddesi Ahmet Sokak No:5 Yıldırım / BURSA

Tel     : 0 224 329 82 82
Faks   : 0 224 326 86 32
E-posta: etkinder@etkinder.org.tr

Katkılarından Dolayı; Milli Eğitim Müdürlüğüne, Sponsorlarımıza, (Koza Ayakkabıcılık, Bahar Hastanesi ve Beha Kırtasiye),  Etkinder Yönetim Kuruluna ve Üyelerimize Teşekkür Ederiz.

Üyesiyiz
İyilik Zamanı